Seminar Ondernemerschap i.s.m. KvK

Op woensdag 5 juni 2013 was het zover en wist ISA een volle zaal te trekken voor het seminar Ondernemerschap dat plaatsvond in de Kamer van Koophandel. Aan de opkomst te zien werd duidelijk dat er een golf aan ondernemende moslims in opkomst is die risico’s durven te nemen.

imageDe avond begon met een verhelderende workshop, deze werd gegeven door Michiel Poppelier, bedrijfsadviseur van de KvK. De training was zowel verdiepend als interactief. Zo kwamen er tijdens de training verschillende aspecten van het ondernemen aan bod die vooral voor een beginnende ondernemer goed van pas komen. Aan de hand van een 10-stappenplan werd uitgelegd waar startende ondernemers aan moeten voldoen en werd het belang duidelijk van het combineren van een startende onderneming met het dagelijks leven. Er kwam naar voren dat beginnende ondernemers vooral bij zichzelf te rade moeten gaan over welke kwaliteiten zij bezitten en hoe ze die het beste kunnen inzetten en benutten. Uiteraard zaten vele deelnemers van het seminar met allerlei vragen over het administratieve gedeelte van het startende ondernemerschap en kregen zij antwoord op hun vragen.

fotoNa deze voorlichting was het tijd om te pauzeren. Onder het genot van een hapje wisselden de deelnemers met elkaar van gedachten over hun toekomstplannen. Gelach, uiteenlopende gespreksonderwerpen en lekkere hapjes zorgden voor een vermakelijke tijd. Na de pauze had ISA nog enkele verrassingen in petto voor de deelnemers. Eén daarvan was Murat Kiran; directeur van Conclusion Future Infrastructure Technologies en winnaar van o.a. ‘The Other Bussinesman’ in 2009. De heer Kiran hield een inspirerende rede over zijn immens succesvolle loopbaan wat gepaard ging met heel wat humor. De oren werden gespitst en middels anekdotes wist hij bij de deelnemers herhaaldelijk een glimlach te ontlokken. Niemand leek een woord te willen missen en enkele grepen ook de kans aan persoonlijke vragen te stellen aan de heer Kiran over zijn loopbaan.

Uiteraard was de avond nog niet over en kregen de deelnemers de kans een aantal gevierde ondernemers te ontmoeten. Hierbij zaten onder andere Sabri Riahi, Ahmed Irgin en Rachid Guenoun. Opgesplitst in kleine groepjes kregen de ondernemers de kans wat over zichzelf te vertellen en hun levenservaringen met de aanwezigen te delen. In diverse hoeken van de ruimte stonden groepjes deelnemers geruisloos te luisteren naar anekdotes, adviezen en hoorde je her en der wat schatergelach. Het belang van ondernemen onder moslims, risico’s durven te nemen, te excelleren op academisch gebied en aan nevenactiviteiten deel te nemen werd wederom benadrukt.

Het einde van de avond kwam in zicht en daarmee ging het laatste onderdeel van de dag van start. Deelnemers kregen de unieke kans om te netwerken met de genodigde ondernemers onder het genot van een drankje. Dezen stonden open voor allerlei vragen en zorgden ervoor dat de avond werd afgesloten in een plezierige, ongedwongen en geanimeerde sfeer. Wij danken de genodigde ondernemers, de KvK en alle aanwezigen hartelijk voor hun inspanningen en komst.

flyer-seminar-ondernemerschap

Vorig bericht
Ladies Movie Night
Volgend bericht
Het vitale werk van ISA

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.