Sollicitatietraining Advocatuur i.s.m. Loyens & Loeff

Op 15 juni 2012 heeft de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) in samenwerking met het advocatenkantoor Loyens en Loeff een sollicitatietraining georganiseerd voor WO-rechtenstudenten. Loyens en Loeff is een van de Zuid-as advocatenkantoren en heeft zowel een juridische als fiscale praktijk. Op een vrijdagmiddag stonden de koekjes en thee klaar en kregen zo’n 15 studenten een training die door de recruiters van Loyens en Loeff werd verzorgd. 

In de training kwamen de motivatiebrief, het cv en het sollicitatiegesprek aan de orde. Allereerst kregen de studenten een warm welkom en een presentatie over de werkzaamheden in het kantoor. Zo werd verteld over het diversiteitsbeleid dat Loyens en Loeff hanteert, waarbij een werkomgeving wordt gecreëerd die gelijke ontplooiingskansen biedt voor alle medewerkers, ongeacht hun afkomst, geslacht en/of geloof. Met de opgerichte Diversity Council proberen zij invulling te geven aan het Charter ‘Talent naar de Top’ en de intentieverklaring ‘Diversiteit binnen de Advocatuur’.

Daarna was het tijd om persoonlijk de cv’s van alle studenten te behandelen. De recruiters zien natuurlijke talloze cv’s en gaven alle studenten ontzettend handige en nuttige tips over het verbeteren van hun cv’s. De kleinste dingen werd opgemerkt. Het grootste aandachtspunt: wees niet té bescheiden! Ook werden er tips en tricks gegeven om een goede motivatiebrief te schrijven. Tot slot was er nog ruimte om het sollicitatiegesprek zelf te oefenen. Het was een gezellige, leerzame middag waarbij iedereen veel heeft kunnen leren. 

“Ik heb er veel van geleerd en de kennis ook gelijk in praktijk omgezet door mijn cv aan te passen en dat weekend nog een sollicitatiebrief te schrijven voor mijn stage bij Loyens en Loeff. In het sollicitatiegesprek merkte ik dat ik veel heb gehad aan de training, omdat ik mij beter heb kunnen voorbereiden. Inmiddels heb ik er een succesvolle stage op zitten en ben ik heel blij dat ISA nog steeds zulke topactiviteiten voor studenten organiseert!” 
Elsa van de Loo, masterstudente rechten en één van de deelneemsters van deze training.

flyer-sollicitatietraining

Vorig bericht
ISA-BBQ 2011-2012!
Volgend bericht
Halal-frituur eind 2012 gerealiseerd op de VU

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.