Start terugkerende cursus ‘Arabisch voor beginners’

De Qur’an, het Edele Boek dat in deze gezegende maand Ramadan is neergezonden. Heb je de Qur’an altijd al in de oorspronkelijke taal, het Arabisch, willen lezen, maar beheers je die taal niet? En weet je niet waar te beginnen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! ISA zal vanaf nu een terugkerende cursus Arabisch van acht weken voor beginners aanbieden. Deze cursus is zowel voor leden als niet-leden. Gedurende deze lessen worden het alfabet en de woord- en zinsbouw behandeld, jouw woordenschat uitgebreid en geoefend met teksten uit de Qur’an.

Boekhouder

De eerste ronde is inmiddels tot een goed einde gekomen. In het begin van de cursus lag de focus voornamelijk op het kunnen onderscheiden van de Arabische letters. Naarmate de cursus vorderde verplaatste deze focus zich naar het lezen en herkennen van woorden. Sommige studenten hadden het gevoel vast te lopen met de woorden en hierdoor niet verder te kunnen. De docent stimuleerde ze zodanig dat ze de motivatie juist op deze lastige punten bleven behouden. In minder dan twee maanden tijd hebben de cursisten hard gewerkt om het Arabische schrift onder de knie te krijgen. Dit resulteerde in hele bijzondere laatste lessen met stralende gezichten! Ze konden de Qur’an zelfstandig lezen al-hamdulillah. De docent gaf als gouden tip mee om elke dag minimaal een bladzijde uit de Qur’an te lezen, zodat ze zich blijven ontwikkelen.

De Arabische cursus heeft zijn doel bereikt. De eerste stappen in het machtig worden van de rijke Arabische taal zijn gemaakt, waarna de studenten nu zelf verder moeten gaan. De cursus zal vaker gegeven worden in sha Allah. Wil je weten wanneer? Neem dan hier een kijkje.

ArabischLes

Vorig bericht
ISA-BBQ speciaal voor leden!
Volgend bericht
Ambachtelijk ijs ter ere van 5-jarig jubileum

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.