Studeren & Trouwen?

Op vrijdag 22 februari 2019 vond het evenement ‘Studeren & Trouwen?’ plaats in de mooiste en grootste zaal van de Vrije Universiteit: de aula.
De avond werd ingeluid met een adembenemende Qur’anrecitatie van een passage uit Surah an-Nur. Uit de gezichten van het publiek was duidelijk af te lezen dat dit diep binnenkwam. Hoe mooi is het immers om stil te staan bij de woorden van Allah.

Hierna gaf de dagvoorzitter, Elsa van de Loo, een korte introductie en leidde zij ons door de avond heen, waarbij zij tevens haar eigen ervaringen deelde van het getrouwde leven tijdens haar studententijd. Het was tijd voor het eerste deel, waarbij Imam Yassin Abouyaala ons meenam in zijn verhaal. Zo besprak hij op een interactieve manier wat de rol van trouwen in de Islam is en dat het huwelijk een vorm van ‘Ibadah (aanbidding) is. Tevens kwam aan bod op basis waarvan je een partnerkeuze kunt maken, wat verantwoordelijkheden zijn van zowel de man als de vrouw en benadrukte Imam Yassin het grote belang van de betrokkenheid van onze ouders op de weg naar het huwelijk. De pauze was inmiddels aangebroken en alle aanwezigen kregen de gelegenheid om het gebed te verrichten en te genieten van de broodjes en het drinken.

Na ruim de tijd te hebben gekregen om de benen te strekken, kon eenieder weer opgeladen plaatsnemen in de aula, waarna wij direct overgingen tot het praktische gedeelte van Ustadh Saoed Khadje. Opmerkelijk was dat het vooral ging over zelfreflectie en het hebben van een goed zelfbeeld. Wat zoek jij in jouw toekomstige partner? Wat heb jij eigenlijk te bieden? Ustadh Saoed heeft ons in zijn verhaal praktische handvatten gegeven omtrent de stappen die je doorloopt om te bepalen wat je zoekt in een persoon en wat eventuele vervolgstappen daarop zijn.
Ter aanvulling op het praktische gedeelte, kwamen er een aantal koppels vertellen wat hun ervaring was als getrouwde student en gaven zij hier vervolgens adviezen over mee. Afsluitend kregen de ruim 700 aanwezigen tevens de gelegenheid om de sprekers en de koppels vragen te stellen, waarbij wij merkten dat men vooral geïnteresseerd was in de ervaringen van onze gasten.

De avond is tot een einde gekomen. Wij hebben al onze gasten bedankt en hebben een geschenk mogen uitdelen van Argan Cosmetica.
Al-Hamdulillah, dit was een avond om niet te vergeten, een avond met onze meeste bezoekers, een avond waar wij energie van krijgen, maar vooral: een avond waarvoor wij Allah ontzettend dankbaar zijn dat wij dit voor onze achterban hebben kunnen bewerkstelligen en waarvan wij hopen dat het, met de toestemming van Allah subhanahu wa ta’ala, van nut zal zijn voor eenieder.

flyer-studeren-trouwen-isa
Vorig bericht
FIFA & Pizza #3
Volgend bericht
MSA Unity Day

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.