Tajwid en Hifz al-Qur’an lessen

Tijdens de maand Ramadan heeft de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) lessen in Tajwid (recitatiekunst) en Hifz (memorisatie) van de Qur’an voor dames georganiseerd. De lessen vonden plaats in de ontmoetingsruimte van Amira – Osiragroep te Amsterdam-West, Bos en Lommer. De Tajwid en Hifz al-Qur’an lessen zijn deze zomer succesvol afgerond.

In de sfeervolle ruimte kwamen ijverige studentes bijeen, om met de hulp van een vrouwelijke docent en van elkaar de Qur’an te memoriseren. Iedere zondag vonden de Tajwid-lessen plaats. Alle deelnemers penden mee en oefenden de uitspraak vol enthousiasme. Het verschil in voorkennis tussen de deelnemers was groot. Desalniettemin heeft iedereen veel geleerd. Voor velen waren de regels van de Tajwid lastig onder de knie te krijgen. Maar na een aantal keer oefenen met de uitspraak is het nagenoeg iedereen gelukt om de uitspraak te verbeteren.

Na afloop heeft ISA veel positieve reacties ontvangen. Graag danken wij onze docente voor haar inzet, enthousiasme en toewijding. Tot slot danken wij ook alle deelnemers voor hun participatie en doorzettingsvermogen. Moge Allah de Verhevene ieders inzet belonen!

flyer-hifz-tajwid

Vorig bericht
Halal-frituur eind 2012 gerealiseerd op de VU
Volgend bericht
Ladies’ Eve 2012: Meidenfeest ‘Id al-Adha

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.