Veelgestelde vragen

Lidmaatschap

Je hoeft geen student te zijn om lid te worden van onze vereniging. Iedereen is welkom!

De contributie voor het lidmaatschap bedraagt €20,- per collegejaar.

Het huidige collegejaar kost dan nog steeds €20,-.

Het opzeggen van je lidmaatschap is mogelijk via www.svisa.nl/account/lidmaatschap-opzeggen. Dit kan tot uiterlijk 1 juli voor het daaropvolgende collegejaar.

Evenementen

Je hoeft geen student te zijn om deel te kunnen nemen aan onze cursussen en evenementen. Iedereen is welkom!

Wij krijgen regelmatig de vraag waarom dames en heren niet gescheiden zitten bij onze evenementen. Met gescheiden wordt dan bedoeld dat dames en heren respectievelijk achter en voor zitten of links dan wel rechts. Het antwoord daarop is simpelweg dat dit niet toegestaan is op de Vrije Universiteit Amsterdam & op de Hogeschool van Amsterdam. Wij zijn een studentenvereniging die erkend is door de VU, UvA & HvA. Onze evenementen vinden onder andere plaats op de universiteit. Net zoals alle andere organisaties die evenementen organiseren op de VU & HvA, dienen ook wij ons te schikken aan het reglement van de VU & HvA omtrent zaalhuur. Dat reglement verbiedt seksesegregatie. Dit belet onze bezoekers echter niet om te zitten waar en hoe ze willen. Eenieder die graag een plekje voorin of achterin de collegezaal wil nemen, is vrij om dat te doen. Deze keuze ligt bij de bezoeker. Wij als organisatoren doen echter – in lijn met het reglement – niet aan plaatsschikking.

Wij zijn een Islamitische studentenvereniging. In die hoedanigheid zijn we al-hamdulillah bevoorrecht om ons geloof actief uit te mogen dragen in een academische setting in Nederland, naar zowel moslims als niet-moslims die samen studeren. Dit zien wij als een unieke positie waar verantwoordelijkheid bij komt kijken voor de keuzes die – afhankelijk van de omstandigheden – gemaakt worden. Laten we daarom de primaire zaken niet ondergeschikt maken aan secundaire zaken, daar de Islam niet stopt bij louter hoe of waar je zit. Het is een balans, een weegschaal, die ons niet leert om te streven naar de ideale wereld (lees: utopie), maar ons leert om wijs te handelen in de gegeven realiteit.

Wij vragen Allah ons te helpen oprecht te blijven in onze zaak, ons allen te leiden in dit leven en Zijn eeuwige gelukzaligheid te schenken in het leven hierna.

Studentenzaken

Wij bieden momenteel geen studentenwoningen aan en kunnen je helaas ook niet helpen met het zoeken naar Islamitische huisgenoten. Wij kennen ook geen instanties die specifiek de mogelijkheid bieden om met Islamitische huisgenoten te wonen. Je zou het eventueel als voorkeur kunnen opgeven bij DUWO indien je daar een studentenwoning zult huren. Je kunt het leggen op basis van een alcoholvrij huis, halal eten en gemak in het algemeen met een Islamitische huisgenoot. Wie weet dat zij dit kunnen meenemen bij het zoeken van een kamer voor jou.

Je kunt uiteraard ook proberen om een verzoek te plaatsen in onze Facebookgroep Moslimstudenten NL/BE!

Cursus Arabisch

Het doel van de cursussen is het begrip van de Qur’an te vergroten. De taal van de Qur’an wordt ook wel Klassiek Arabisch genoemd. Dit zal dan ook onderwezen worden.

Wij proberen de cursussen elk semester (twee keer per collegejaar) aan te bieden. Vul je gegevens hier in om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige cursussen en houd onze Facebookpagina in de gaten.

Het studiemateriaal dat gebruikt wordt tijdens de cursussen is geheel ontwikkeld door de docenten zelf. Het materiaal wordt tijdens de eerste les overhandigd.

Het is niet mogelijk om na aanvang van de eerste les nog aan te sluiten bij de cursus. Ook wanneer er plaatsen vrijkomen, is aansluiten helaas niet mogelijk. Vul je gegevens hier in om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige cursussen en houd onze Facebookpagina in de gaten.

Wegens een beperkt aantal plekken is het niet mogelijk om een proefles te volgen. Op www.svisa.nl/arabisch kan je lezen wat er in de cursussen aan bod zal komen. Hopelijk kan je door middel daarvan een weloverwogen beslissing maken.

Om het meeste uit de cursus te halen, moet je elke les bijwonen. Wanneer je een les mist door een andere verplichting of ziekte, dan ligt de verantwoordelijkheid bij jouzelf om de gemiste stof in te halen. Dit kun je afstemmen met de docent van de cursus.

De cursusplaats wordt pas weggegeven wanneer er betaald is via één van onze betaalmethodes op de website. Het is dus niet mogelijk om later of contant te betalen.

De cursussen zijn toegankelijk voor zowel moslims als niet-moslims. Iedereen is dus welkom bij onze cursussen Arabisch. Wel wordt er tijdens de cursussen gelezen uit de Qur’an.

Alle evenementen en cursussen van ISA zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk, tenzij anders is aangegeven.

De benodigde voorkennis voor de cursussen staat uitgebreid toegelicht op de informatiepagina. Aan de hand van de gegeven informatie kun je een afweging maken welke cursus het beste bij jou past.

De inhoud van de cursussen staat uitgebreid toegelicht op de informatiepagina. Aan de hand van de gegeven informatie kun je een afweging maken welke cursus het beste bij jou past.

De kosten voor de cursussen zijn te vinden door op één van de cursussen te klikken op de informatiepagina. Zijn de aanmeldingen gesloten? Vul dan hier je gegevens in om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige cursussen en houd onze Facebookpagina in de gaten.

Nee, dit is niet mogelijk.

Cursisten dienen door ISA allereerst geaccepteerd te worden om in te kunnen loggen in Schoology. Dat kan de reden zijn dat er problemen worden ondervonden bij het inloggen. Er wordt echter altijd naar gestreefd om de cursist zo snel mogelijk te accepteren.

Bij annuleringen binnen 48 uur voor de start van de cursus is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Facebook

Stuur ons een berichtje via Facebook Messenger als je een korte vraag hebt.

Stuur ons een mail

Vul ons contactformulier in met je vraag om ons te mailen.