DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

De Arabische taal staat bekend als een taal die niet te evenaren is, mede dankzij haar rijke woordenschat. In deze cursus wordt die rijke woordenschat toegankelijk gemaakt met de leer van de stamletters, die het geraamte vormen van veel woorden. In de Qur’an komen 500 stammen voor, die zo’n 80% van het Heilige Boek beslaan. In tien weken tijd ontwikkel je een basis van de Qur’anische woordenschat door een deel van deze stammen te leren. Dit helpt om de woorden sneller te herkennen. Voor deze cursus zijn de vaardigheden Arabisch schrijven en lezen een vereiste.

Over de cursus

In 10 lessen ga je de belangrijkste stammen na in de Qur’an. ‘Woordenschat van de Qur’an’ is een unieke cursus, die je op simpele wijze de Qur’an beter leert begrijpen. Woorden zijn namelijk vaak terug te herleiden naar een stam. Als deze basis van stammen er goed in zit, zul je met meer begrip de Mushaf doorlopen. Voor mij heeft het betekend dat ik bewuster ben gaan lezen en de herkenning van de woorden mij meer plezier geeft om te lezen.


Naast de inhoud van de lessen, was ikzelf erg te spreken over de docente van de cursus: Samira Ibrahiem. In woorden kan ik niet genoeg uitdrukken hoe bijzonder haar manier van doceren is. Door het bespreken van de cultuur van de Arabieren en de context waarin ze leefden, begrijp je beter waarom bepaalde woorden werden gebruikt.

Deze cursus doet je stilstaan bij het rijkdom van de Arabische taal en leert je de woorden van de Qur’an te begrijpen.

Ikrame

Review

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Copyright 2019 © Islamitische Studentenvereniging Amsterdam - ISA

Meld je nu aan!

* een lidmaatschap bij ISA kost €20,- per collegejaar en is ook voor niet-studenten

35

,-

Leden

Donateurs

Start: zaterdag 23 maart

100

Niet-leden

50

,-

,-

*