Workshop ‘CV-building, Netwerken & Solliciteren’

Op donderdag 7 februari jl. heeft de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) de workshop ‘Cv-Building, Netwerken & Solliciteren’ georganiseerd. De workshop werd door dr. Killian Wawoe verzorgd. Dr. Wawoe heeft onder andere Sociale- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Hij promoveerde aan de VU op een onderzoek naar de voorspellende waarde van individuele eigenschappen voor het toekomstige functioneren in organisaties. Momenteel werkt hij als parttime docent Human Resources Management aan de VU.

Hij besprak op een onderhoudende en interactieve manier de do’s and don’t’s van sollicitatiegesprekken en vertelde waarom netwerken zo belangrijk is. Als je informatie inwint over een bedrijf waar je zou willen werken, kun je beter inspelen op de eisen die daar gesteld worden. Hij adviseerde onder meer om een account aan te maken op LinkedIn. Zo kun je makkelijker contact leggen met mensen die in dezelfde branche werken. Verder gaf hij ook praktische adviezen over het opstellen van een cv. Een tip die hij meegaf: vermeld alleen de vaardigheden op je cv die belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert en wees eerlijk; maak je werkervaring niet interessanter dan het is geweest.

Het was een boeiende en drukbezochte bijeenkomst die in een prettige sfeer verliep. Iedereen had de gelegenheid om direct vragen te stellen. De aanwezigen konden meteen praktisch aan de slag met netwerken na afloop van de workshop. Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is! Graag danken wij dr. Killian Wawoe voor het delen van zijn deskundige kijk en voor de prettige samenwerking.

Vorig bericht
Vanaf nu halal-snacks op de VU!
Volgend bericht
‘Liefde & Barmhartigheid’, interactief event huwelijk & relaties

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.