“Mijn tijd als voorzitter zit erop, maar mijn tijd binnen de da’wah nog niet”

Na een periode van uitzonderlijke inzet en motivatie nemen wij afscheid van onze voorzitter Asmae Tazi Hnyine. Hieronder lees je hoe ze haar bestuurstijd heeft ervaren en welk laatste advies ze haar opvolger Lamyae el Amrani nog op het hart wil drukken.

“In februari 2018 begon mijn reis binnen ISA, een reis die langer heeft geduurd dan verwacht en een reis die meer teweeg heeft gebracht dan ik had durven dromen. Hoe ik mijn tijd binnen ISA het beste kan omschrijven? Life-changing! Overdreven? Ab-so-luut niet. Na slechts één maand onderdeel uit te maken van de vereniging, maakte ik al bepaalde ontwikkelingen door die ik vooraf als ondenkbaar beschouwde. Als ik terugblik op hoe ik 2,5 jaar geleden de vereniging binnenkwam, kan ik niet anders dan Allah ﷻ onwijs dankbaar zijn voor de kans die Hij mij geboden heeft om me zo enorm te ontwikkelen. Ik kijk terug op een ontzettend waardevolle tijd, een tijd waarin ik mijn Heer beter heb leren kennen, een tijd waarin ik échte zusterschap heb ondervonden en een tijd waarin ik enigszins angstig uit mijn comfortzone ben gaan stappen maar daardoor ervaringen voor het leven heb mogen opdoen. Mijn tijd als voorzitter zit erop; mijn tijd binnen de da’wah echter nog niet. Ik zal namelijk – met de wil van Allah – op de achtergrond actief blijven als applicatiebeheerder binnen ISA.

Vol trots draag ik het stokje over aan Lamyae, een persoon in wie ik ongelofelijk veel vertrouwen heb, een persoon van wie ik weet dat zij er met hart en ziel voor gaat en er alles aan zal doen om de vereniging naar een hoger niveau te tillen.

Lamyae, moge Allah je bestuurstijd zegenen en je doen slagen in alles wat je gaat doen. Voor ik vertrek zou ik je graag nog op het hart willen drukken dat het óntzettend belangrijk is om je te blijven beseffen dat het een enorme gunst is van Allah dat we een dergelijke positie kunnen en mogen bekleden. Zoom uit naar het grotere plaatje op de momenten dat je verzeild dreigt te raken in je drukke taken en sta stil bij je intentie, elke dag weer.”

“Barak Allahu fiki, lieve Asmae, voor je wijze woorden. Ik ben enorm dankbaar dat ik tijdens mijn vicevoorzitter periode al van dichtbij bij jou heb mogen afkijken hoe je goed leiderschap gestalte geeft. Jouw enorme inzet en verantwoordelijkheidsgevoel inspireren iedereen om je heen en herinneren ons er constant aan waarom we doen wat we doen. Terwijl je het overzicht behoudt over onze grote vereniging heb je daarnaast oog voor de personen achter de vereniging en motiveer je ons naar het goede. Daarnaast heeft jouw punctualiteit enorm bijgedragen aan de professionaliteit van de vereniging vandaag de dag en je warme karakter maakt dat iedereen zich welkom voelt bij ISA. Met een notitieboek vol waardevolle lessen die ik dankzij jou heb mogen opdoen, ga ik een spannende periode tegemoet.

Komend collegejaar zal ik samen met de rest van de vereniging mijn uiterste best doen om moslimstudenten te inspireren vanuit onze religie en ze te motiveren om omwille van Allah hun beste beentje voor te zetten in al hun bezigheden. Ook zal komend collegejaar in het teken staan van de ontwikkeling van onze eigen verenigingsleden, zodat bijdragen aan de komende generatie moslims middels een functie bij ISA, zich ook vertaalt in enorme groei in eigen academische en religieuze identiteit. Ik ga een leerzame en leuke tijd tegemoet en vraag Allah om me bij te staan en onze intenties oprecht te houden.”

Vorig bericht
Hoofden gevuld met kennis en harten gevuld met motivatie
Volgend bericht
ISA erkend op de Universiteit van Amsterdam (UvA)!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.