Ramadan Prep – Ladies Only

Als voorbereiding op de gezegende maand Ramadan vond op vrijdag 19 april 2019 de Ramadan Prep (Ladies Only) plaats. Deze middag stond in het teken van het treffen van een goede voorbereiding voor de maand Ramadan. De vraag die centraal stond was: ‘Hoe bereid ik mezelf zo goed mogelijk voor op de maand Ramadan?’

Het evenement vond plaats in een sfeervolle en open ruimte. Wij zaten op kussentjes en kleedjes, sfeervolle lichtjes hingen aan het plafond, heerlijke hapjes werden geserveerd en de Marokkaanse muntthee stond klaar. Iedereen voelde zich al snel comfortabel en de dames kregen de kans om elkaar beter te leren kennen.

De dag begon met een voor iedereen bekend spel: rock, paper & scissors! De dames speelden potjes tegen elkaar en de verliezers moesten ‘hun winnaar’ toejuichen. De uiteindelijke en vooral welverdiende winnares van het spel was onze spreekster Samira Ibrahim! Rock, paper & scissors was de ideale ijsbreker om de dag mee te beginnen.

Vervolgens werd een prachtige Qur’an recitatie voorgedragen van surah al-Baqarah *(2:183-186).* De *ayat (verzen)* die werden gereciteerd, gingen over de maand Ramadan. Na deze recitatie kregen wij een mooie lezing van Samira Ibrahim over de gezegende maand Ramadan. Wij bespraken twee van de gereciteerde *ayat* over de maand Ramadan die in Surah al-Baqarah voorkwamen. Wij kregen de opdracht om in teams deze ayat te bestuderen en om er gezamenlijk boodschappen uit te halen. Alle teams gingen fanatiek aan de slag en dit zorgde voor een interactieve en leerzame sessie.

Na de lezing van Samira was het tijd voor *Salat* az-Zuhr en een pauze. De laagdrempelige en gezellige sfeer leidde tot interessante gesprekken en nieuwe vriendschappen. De dames leerden elkaar beter kennen onder het genot van wat lekkers. Wij hebben genoten van heerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes. Na de pauze was het weer tijd voor een leuk spel, dit keer hints! Dit nostalgische spel zorgde voor hilarische momenten. De dames deden enthousiast mee en waren erg competitief.

Hierna stond het onderwerp timemanagement op de agenda! De ISA Ramadanplanners werden uitgedeeld aan de teams. Vervolgens begeleidde onze dagvoorzitter Souhailla de teams bij het opstellen van doelen. Aan de hand van een stappenplan behandelde zij belangrijke vragen en onderwerpen op het gebied van timemanagement. Vervolgens gingen de dames zelfstandig aan de slag met het opstellen van hun persoonlijke doelen. Zo kregen zij voor zichzelf op een rij waarin zij willen groeien tijdens de maand Ramadan. Op deze manier kunnen zij ook de ontwikkeling van hun persoonlijke doelen bijhouden. Ook was er voor iedereen de mogelijkheid om verschillende onderwerpen te bespreken, ervaringen te delen en vragen te stellen.

Ook deze gezellige dag vol motivatie en inspiratie kwam tot een einde. Wij hopen dat de dames Ramadan in sha Allah tegemoet *zijn* gaan met een goede voorbereiding. Moge Allah subhanahu wa ta’ala hen helpen om hun doelen te behalen en hen *datgene* schenken wat hun hart begeert. Moge Allah subhanahu wa ta’ala de maand Ramadan *nuttig* voor ons allen laten zijn opdat wij op spiritueel vlak blijven groeien. Wij wensen iedereen een mooie, gezegende en vooral productieve *maand* toe!

Vorig bericht
Liberalism: The Religion of the Twenty-First Century
Volgend bericht
Iftars 2019

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.